Какво ни кара да посетим непознат магазин, сервиз, ресторант...? Защо купуваме нов и непознат за нас продукт? Как преценяваме кое е хубаво и кое не, преди да се докоснем до него? Отговорът на тези въпроси е Рекламата във всичките и форми. Външна, транспортна, печатна или сувенирна, тя ни дава информация, а както знаем, в нашия динамичен свят, информацията е ключова за успеха на всеки бизнес.

От различните видове печатна реклама ( флаери ,дипляни, брошури... ) ние научаваме къде и какво се случва или ще се случи, какви са качествата на даден продукт, какво обслужване да очакваме и на какви цени. Откривате магазин, провеждате томбола, правите отстъпка, разпродажба или просто искате да запознаете потенциалните си клиенти с какво точно се занимавате и как то ще е полезно за тях - във всеки един от тези случаи можете да разчитате на печатната реклама да свърши работата на "Глашатай" и да осведоми всички.

Външната реклама е навсякъде около нас под формата на светещи и несветещи рекламни табели, информационни табла, билбордове, PVC фолиа по витрините... Тя трябва да е естетична, закачилива и дори в някои случи леко дразнеща, но задължително трябва да е реализирана по дизайн отговарящ на фирмената Ви идентичност, архитектурата на сградата, дейността, която развивате, да се "набива на очи”, да е различна и запомняща се.

Случвало ли Ви се е да се запътите към магазин, за който сте научили съвсем наскоро. Започва търсене, което може да продължи Часове (дори понякога може да не намерите магазина ). Откривате мястото и разочаровани от външния му вид, го подминавате . На следващия ъгъл виждате друг магазин. Tръгнали с нагласата да пазарувате, моментално се насочвате натам. Ако Вие сте собственика на магазина и сте се постарали клиентите да се научат за него, със сигурност няма да искате да ви подминат. Tъкмо обратното, ще искате не само тези, които са тръгнали специално към вас, но и тези, които просто минават, да влязат именно във вашия магазин, а не в онзи на ъгъла. Това може да се постигне с умелото използване на външната реклама. Чрез нея Вие успешно ще насочите клиента, а когато той пристигне, оформлението на магазина, ресторанта или пък офиса Ви, няма да буди колебание у него дали да прекрачи прага.

Транспортната реклама ( върху превозни средства ) допълва въздействието и затвърждава идентичността, която сте създали . Всеки ден на път към офиса, супермаркета или към дома в края на работния ден, докато чакате да светне зелена светлина или просто карате из града, можете да видите различни автомобили, микробуси, автобуси и трамваи, облепени с фирменото лого на дадена фирма . Те несъмнено остават във вашето съзнание, особено ако ги виждате всеки ден по няколко пъти.

Що се отнася до сувенирната реклама, това е начинът, по който да влезете в "джобовете", "офисите" и "къщите" на настоящите и бъдещите си клиенти под формата на химикалки, запалки, визитници и т.н. По този начин постоянно ще напомняте на клиентите или пък партньорите си за Вас и вашите продукти. А за да се отличите дори бихте могли да облечете служителите си с работно облекло, фланелки и шапки, носещи вашето лого.

От изключителна важност за вашия бизнес е различните типове реклама да работят заедно за рекламната Ви кампания, да си взаимодействат, за да могат да ви разпознават дори по най-дребния детайл - вашето лого; цветове, с които се представяте; стил на работа.... Казано с други думи - да изградят Вашата “Фирмена идентичност” на пазара. Ярки примери за фирмена иднтичност са световните марки като Adidas, Nike, McDonald's и т.н. Всяка една от тях може да се разпознае и по най-малкия детаил, какъвто са трите лентички на Adidas, “куката” на Nike, буквата " М ", която винаги Ви подсеща за гиганта на пазара за бързо хранене McDonald's... Комплексното рекламно обслужване, което можем да Ви предложим, позволява да се създаде уникална и запомняща се фирмена идентичност, като се използва взаимодействието между всички видове реклама. Така ще имате възможност да "атакувате" клиента по всички флангове и да го плените.