Какво ни кара да посетим непознат магазин, сервиз, ресторант...? Защо купуваме нов и непознат за нас продукт? Как преценяваме кое е хубаво и кое не, преди да се докоснем до него? Отговорът на тези въпроси е Рекламата във всичките и форми. Външна, транспортна, печатна или сувенирна, тя ни дава информация, а както знаем, в нашия динамичен свят, информацията е ключова за успеха на всеки бизнес.

Външната реклама е навсякъде около нас под формата на светещи и несветещи рекламни табели, информационни табла, билбордове, PVC фолиа по витрините... Тя трябва да е естетична, закачилива и дори в някои случи леко дразнеща, но задължително трябва да е реализирана по дизайн отговарящ на фирмената Ви идентичност, архитектурата на сградата, дейността, която развивате, да се "набива на очи”, да е различна и запомняща се.

Случвало ли Ви се е да се запътите към магазин, за който сте научили съвсем наскоро. Започва търсене, което може да продължи Часове (дори понякога може да не намерите магазина ). Откривате мястото и разочаровани от външния му вид, го подминавате . На следващия ъгъл виждате друг магазин. Tръгнали с нагласата да пазарувате, моментално се насочвате натам. Ако Вие сте собственика на магазина и сте се постарали клиентите да се научат за него, със сигурност няма да искате да ви подминат. Tъкмо обратното, ще искате не само тези, които са тръгнали специално към вас, но и тези, които просто минават, да влязат именно във вашия магазин, а не в онзи на ъгъла. Това може да се постигне с умелото използване на външната реклама. Чрез нея Вие успешно ще насочите клиента, а когато той пристигне, оформлението на магазина, ресторанта или пък офиса Ви, няма да буди колебание у него дали да прекрачи прага.